◾️FC Boskovice-Letovice – FC Kuřim 3:1 (1:1)

🎯 31′ Pokorný, 63′ Pokorný (pen.), 68′ Stara

🟨45′ Bednář, 73′ Pokorný, 85′ Novák, 87′ Hlaváček, 90′ Odehnal

Sestava: Bednář – Cichra, Marek, Fadrný, Sychra D., Sychra L. (74′ Odehnal), Stříž, Hlaváček, Pokorný (74′ Minx), Novák, Hlaváček (90′ Kazda)

👉🏻 V posledním domácím utkání vyzvalo naše áčko aktuálního lídra tabulky krajského přeboru z Kuřimi.

Zápas se hrál od prvních minut ve vysokém tempu. Do první šance se sice dostali hosté, ale od té doby byli víceméně nebezpečnější domácí. Velkou šanci zazdil v 6. minutě Hlaváček, kterého našel na zadní tyči Stara. Ve 30. minutě se v obrovské šanci ocitl Stara, když přečetl zpětnou nahrávku, ale tváři v tvář brankáři nedokázal nabídnutou příležitost proměnit ve vedoucí branku. Ve 31. minutě si vzal míč Hlaváček, prošel kolem hráčů Kuřimi a dokázal míč zakroutit na zadní tyč, jeho pokus se sice odrazil od spojnice brány, ale naštěstí na nohu Pokorného, který míč dopravil do sítě – 1:0. V závěru prvního poločasu si vybojovali hosté přímý kop, míč proletěl velkým vápnem až na zadní tyč, kde do něj plácl Motyčka rukou (branka byla přiznána Ullmannovi), sudí Rosa neměl k dispozici VAR, a tak branka musela být uznána – 1:1.

Druhý poločas měl podobný obraz hry jako ten první, hrálo se ve vysokém tempu. Zlom nastal v 62. minutě, když Pokorný potáhl míč až do velkého vápna, nahrál Novákovi, jeho střelu do odkryté brány srazil rukou hostující Bartoš, pro kterého to bylo to poslední, co udělal na hřišti a musel do sprch. Penaltu poté zužitkoval Pokorný – 2:1. Boskovice v té době byly na koni a o 5 minut později to byl opět fantasticky hrající Pokorný, který prošel tentokrát po levé lajně, dovedl míč až před bránu a našel úplně volného Staru – 3:1. A když už se Kuřim dostala do střelecké pozice v 78. minutě, vytáhl Bednář zákrok z kategorie ligových.

Náš A tým tak ani na osmý pokus na domácím hřišti nenašel soupeře, který by si odvezl z Červené zahrady alespoň bod.😎

📊 Statistické okénko:

1. Naše áčko v domácím prostředí dosud neztratilo ani bod. 😎

Tuto sezónu máme 8 vítězství z 8 odehraných domácích utkání. ‼️

2. Doma jsme naposledy prohráli 20.8.2022. 😎

Držíme neuvěřitelnou sérii 22 utkání v řadě na domácím hřišti bez porážky v krajském přeboru, takovou sérií se nemůže žádný jiný tým v krajském přeboru pyšnit.‼️

Děkujeme všem příznivcům, že i přes nepřízeň počasí, si velká většina z vás našla v páteční podvečer cestu do červené zahrady, aby nás v těžkém utkání podpořila. ☺️ Děkujeme! 🙏🏼

Poslední utkání podzimní části sezóny odehrajeme v neděli 12.11.2023 od 10:30 na horké (bahnité) půdě na Svratce Brno.

7 listopadu, 2023